Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Current Affairs July 2014 Question And Answers | Quiz Pdf Free Download

Current Affairs July 2014

On this page we are providing information related to latest Current Affairs for July 2014.  Aspirants who are preparing for various jobs/ competitions must download the Current Affairs Question and Answers, Quiz in Pdf format.

Current Affairs play an important role during selection process for most of competitive examinations such as Civil Services, Bank PO/Clerk, SSC and so on. Therefore, candidates must prepare these questions for better performance in the examination.

In the next section you will find some of the latest current affairs questions and answers which are displayed by the team of privatejobshub.blogspot.com


Latest Updates of Current Affairs July 2014:

Union Budget 2014-15 Main Highlights/Points, Union Budget Latest News

  • India and China agreed on MoU for setting up Industrial Park
  • India has over 1 million children out of school according to UNESCO.
  • Shahrukh Khan honour with Legion of Honour by France
  • Union Government has delicensed manufacturing of defence items.
  • PSLV C23, carrying five satellites , successfully launched from Sriharikota
  • Jean-Claude Juncker named as the next president of the European Commission
  • World Bank released a report on power sector reforms in India
Civil Services Exam Preparation Tips

Current Affairs July 2014 Question And Answers     
                  
Q1.  Which organization has successfully launched PSLV C23 , carrying five satellites belonging to France, Germany, Canada, Singapore and when.
Answer: Indian Space Research Organization on 30th June, 2014.

Q2.  What is the name of the player who has recently won IBSF 6- Red World Snooker title in Egypt?
Answer:  Pankaj Advani


Q3.  Which Indian Player has recently won Australian Open Super Series title for badminton ?
Answer: Saina Nehwal

Q4. Who has been named as the next president of European Commission?
Answer: Jean-Claude Juncker

Q5.  Who has won the people’s choice prize at the world cup of sand sculpting -2014 held in the Atlantic city of US?
Answer:  Sudarshan Pattnaik of India


Q6. Which company has launched Project Android One to build ultra cheap Smartphone?
Answer:  Google

Q7.  What is the name of the act that union government of India gave three months deadline to  different states?
Answer: National Food Security Act


Q8.  Which companies has been recently granted Navratna Status by the union government of India?
Answer:  Engineers India Limited (EIL) and National Building Construction Corporation (NBCC)

Q9.  Who has been recently appointed as Chairman of Coal India Limited?
Answer: A.K. Dubey


Q10.  Which Indian to be honoured with Officer of the Legion of Honour by France?
Answer: Shahrukh Khan




Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email