Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

IBPS PO Interview 2015 Questions Answers Marks and Result Analysis PDF

IBPS PO Interview Questions & Answers 2015

Candidates who qualified the Common Written Exam for Probationary Officer (PO) and preparing for interview can get mostly asked IBPS PO Interview Questions Answers from here. You can also check the IBPS PO cutoff marks required in interview through the analysis of previous result.

Mostly Asked Interview Questions

We are presenting you Question answers that will surely help you to be prepared for the IBPS PO Interview 2015:

Confidence is the Key to Success in interviews. When you enter the interview room you should just think that “there is nothing to fear”. Following questions may be asked to you and you should be prepared to reply confidently.

Ques1: Tell /describe about yourself (you will be asked this 90%)

Ans
  • This is the main and primary question which will be asked in all interviews so applicant will get ready 2 or 3 three lines about yourself.
  • Don't recite your resume. Tell about your knowledge, experience, projects worked, interest etc.
  • Make sure you complete this within 2-3mins so the interview panel member doesn't get bored.
Ques2: Why do you want to join Banking Industry?

Ans:
  • During the interview, the interview will definitely want to know your purpose for becoming a member of the banking industry.
  • AND, the purpose must be genuine. Give the answer like Banking is a stable market or Banking is a reliable or reputable.
Ques3: Why should we hire you into our organization?

Ans:
  • Compare your profile with the job role & rationalize that you will be a best fit for the job. Give the Answers such as ‘This is a best Bank’; ‘I want a job in this area’.
  • If you are engineering graduate student or PG level owner (MBA/ MCA), get ready an effective response since this will be a sure query.
Ques4: Why don’t you try in your own field? (In case you are from a different stream)

Ans:
  • The interviewer wants to know what’ll will make you stay in Banking sector. Many Technicians/ Engineers or non-commerce graduate students are looking to create a profession in banking market. And currently, the door is open to all.
  • And frankly speaking there’s no one excellent response to this query. Think about the Panel hearing same response to the query over and over.
  • They’ll get disappointed and won’t pay attention to it no issue how authentic your situation may be. So prepare an answer that is different.
Ques5: You seem overqualified for the job?

Ans:
  • The Interview Panel asks this query because they know that overqualified individuals will make a run for it the first chance they get. They won’t stay for lengthy.
  • Answers like job satisfaction and job security can create cross questioning. In all of the questions this one is the most essential.
  • What is job satisfaction? What is job security? Any financier knows this is just fool. There is hardly any job fulfillment. Most of the time, the stress on a financier is remarkable.
  • Job security? There’s no such factor in today’s globe. Prepare an answer that goes well with your character and is genuine than idealistic.
Ques6: What are your strengths and weakness?

Ans:
  • Panel asks this question to know how much you know about yourself. Almost everyone concentrates on his/her strong points. But discuss about weak factor you’ll get unexplained solutions.
  • This would be perfect time to tell about your strengths, achievements & assets.
  • Everyone have a some positive and negative point but do not show your weak point more try to resolve your weak point in strong point.
Ques7: Where do you see yourself after 5 years?

Ans: This query would be asked to examine how obvious are you about the profession.
  • Answer like ‘After 5 years, I want to be in your seat’ will never perform in any situation.
  • Think reasonably, comprehend the development possibilities of that job & put it across to them.
Ques8: what is the current topic in the news?

Ans:
  • By asking this question questioner simply examine that what proportion you're aware from your surroundings. Therefore keep in touch with current affairs in maximum amount as attainable.
  • Prepare questions like ‘what is that the current repo rate’, ‘Who is that the chief of Asian development bank’ etc.
  • Not restricted solely to economy, you'll conjointly encounter questions about national events like the recent satellite launch, location of asia`s largest star park etc.,
Ques 9: Are you applying for other jobs as well?

Ans:
  • You cannot probably apply just for one job thus gives the answer honestly and doesn't waste more time to comparison with.
  • Simply give the positive answer like I willing to figure therewith organization that encourage my work.
Ques10: Do you want to ask us anything?

Ans:
  • The IBPS interview panel wants to know how you make the most out of this question. Through this question panel wants to know how you create the most out of this query. This is not a separating query. Nor a procedure. This query is thrown to make a last impact of you.
  • Never say I don’t have anything to ask. Even more intense, don’t ask about workplace timings, salary modification, or anything even slightly ridiculous. Something that’s exciting and qualified.
  • Ask genuine question and this will givfe an impact that you’re serious about banking and competent simultaneously.
These are just few questions that can be asked during an Interview, but the list is exhaustive. So be prepared to answer any question with confidence.


IBPS PO Interview Result Analysis of Previous Year

As many readers are asking about their chances of selection in IBPS PO 2015, here we are posting analysis of Previous Year IBPS PO cutoff marks required in interview.

Score in IBPS PO III
Weighted score out of 80
Score required in interview (out of 20) - General
Score required in interview (out of 20) - OBC
Score required in interview (out of 20) - SC
Score required in interview (out of 20) - ST
50
20
Na
na
12-13
8
55
22
na
na
10-11
8
61
24.4
16-18
15-16
8
8
65
26
14-16
12-14
8
8
70
28
12-14
10-12
8
8
75
30
10-12
8-10
8
8
80
32
8-10
8
8
8
90
36
8
8
8
8
100
40
8
8
8
8
Expected final cutoff
40-42
38-40
32-33
19

Candidates if you have any query or suggestion then write your view through comment box provided below. Our team of privatejobshub will resolve your all queries at their best level.


No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email