Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Current Affair May 2013 Question and Answer, Bank Exam Quiz updates 2013


Current Affair is an important part to qualify Competitive exam in any field because in Competitive Exam there is a section of General Awareness. If you will be aware everything which is under Current Affair then you can give the correct answer in the exam.

Everywhere every person wants to keep update regarding the current affair. Here we are going to give you information about the Current Affair May 2013 and give you some Question Answers related to this:

Q1. What is the name of a senior govt. prosecutor of Pakistan, who was shot dead on 3 May 2013 in Lahore and who handled the 26/11 Mumbai attack case of 2008?

Ans: Chaudhary Zulfiqar Ali 

Q2. Who are two Indian Cricketers were dropped out from ODI squad Champions Trophy?

Ans. Gautam Gambhir and Yuvraj Singh

Q3. What is the name of the day which is observed on 3rd May 2013?

Ans: World Press Freedom Day.

Q4. Who score 100 runs in 30 balls in IPL?

Ans: Chris Gayle scored fastest hundred in IPL against Pune Warriors India.

Q5.  Who has been appointed as Vice-Chairman of the International Chamber of Commerce (ICC)?

Ans: Sunil Bharti Mittal

Q6. How many years complete on 3rd May in Indian Cinema and what was the name of First Film?

Ans: Indian Cinema complete 100 years. The first film “Raja Harishchandra” was made in India 100 years ago on 3 May 1913 by Dada Saheb Phalke.

Q7. How many Rs Deduct in Petrol and non-Subsidized gas Cylinder?

Ans: Petrol price cut by Rs 3 a litre and Price of non-subsidized cooking gas cut by Rs 54 per cylinder.

Q8. What is the name of the Person who died in Pakistan Jail?

Ans: Sarabjit Singh died in Lahore hospital six days after being brutally attacked by a group of inmates in jail.

Q9. Name of the person who arrest in case of bribe in Railway?

Ans: Railway Minister P K Bansal's nephew arrested for accepting Rs 90 lakh bribe by CBI.

Q10. Who win Maiden Grand Prix Gold in women’s single final of the Malaysia open badminton in Kuala Lumpur?

Ans: PV Sindhu

Note: Dear visitors you can get more information regarding your query on our official website which is privatejobshub.blogspot.in

Some important links:



Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now

Bank Jobs| Salary up to 2.5 to 3 Lacs – Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email