Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

PHP Interview Questions and Answers for Freshers PDF Free Download


Interview Round is more challenging for the candidate after the written test round.
Most of the candidate who take part in the interview are scared about the questions on any topic regarding the field and give the accurate answer for that topic.

Here we present some Interview Question and Answer of PHP for fresher to give you a good PHP web developer position. These question are not generally to test your PHP skills but to polish your general web development knowledge. If you are a beginner or fresher then you should be able to understand the question of PHP and the answer related to it. These questions will be in PDF file you can easily download to our web portal.


Q1. What is PHP stands for?

Ans. Hyper text Pre Processor

Q2. What is PHP?

Ans. The PHP is a Hypertext Pre-processor and is a programming language that allows web developers to create dynamic content that interacts with databases. PHP is basically used for developing web based software applications.

Q3. Who is the Father of PHP?

Ans. Rasmus Lerdorf

Q4. Which programming language does PHP resemble to?

Ans. PHP resemble to pearl and C

Q5. What the difference is between include and require?

Ans. Require () and include () are the same with respect to handling failures. However, require () results in a fatal error and does not allow the processing of the page. i.e. include will allow the script to continue.

Q6. What is the current version of PHP?

Ans. php 5.3 

Q7. How can we create a database using PHP and MySQL?

Ans. We can create MySQL database with the use of
mysql_create_db ("Database Name")

Q8.What Is a Session?

Ans.It can be used to store information on the server for future use.

Q9. Is variable name case sensitive?

Ans. Yes variable name case sensitive and we cannot start a variable with number like $6name as a valid variable name starts with a letter or underscore, followed by any number of letters, numbers, or underscores.

Q10. How can we execute a php script using command line?

Ans. Just run the PHP CLI (Command Line Interface) program and provide the PHP script file name as the command line argument. For example, "php myScript.php", assuming "php" is the command to invoke the CLI program.

Be aware that if your PHP script was written for the Web CGI interface, it may not execute properly in command line environment.

Note: Dear job seekers you can get more information regarding your search on our official website which is privatejobshub.blogspot.in

Some important links:




Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now

Bank Jobs| Salary up to 2.5 to 3 Lacs – Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email