Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Current Affairs April 2014 Question And Answer, Govt. Exam Updates 2014

Current Affairs April 2014

Now a Days Current affair is a trend, Every Govt. Organization and university ask questions on Current Affairs in its recruitment exam /entrance test. It is an important part of any competitive exam whether it is for government job or Admission. Everywhere candidates are needed to keep them up to date time to time.

Here on this page we are going to give you information about the current affairs in the month of April 2014. We also provide you some Question and Answers related to the Current Affairs April 2014 which may be asked in any government exam.

Some Question and Answer for the Govt. Exam Updates 2014

1. Bezbarau Committee Is Associated With Which Among The Following?

A. Measures to Ensure Welfare of People from North East
B. Measures to Delink LPG Subsidy from Aadhar
C. Measures to Reduce Tolls in Highways
D. Measures to Curb Tobacco Sales in Public Area

Ans. A

2. A New Species Of Spiny Eel Is Found Recently In Which River?

A. Periyar River
B. Cauvery River
C. Manimala River
D. Pamban River

Ans. C

3. Mehao Wildlife Sanctuary Is Located In Which Among The Following States?

A. Arunachal Pradesh
B. Bihar
C. Rajasthan
D. Maharashtra

Ans. A

4. Which Among The Following States Have The Second Highest Number Of Electoral Constituencies For This Lok Sabha Election In 2014?

A. Uttar Pradesh
B. Maharashtra
C. West Bengal
D. Gujarat

Ans. B

5. The Lok Sabha Elections, 2014 Will Be Held In How Many Phases?

A. 7
B. 8
C. 9
D. 10

Ans. C

6. Kudgi Super Thermal Power Plant Is Proposed To Be Constructed In Which State?

A. Andhra Pradesh
B. Karnataka
C. Kerala
D. Tamilnadu

Ans. B

7. Stuxnet Is A Form of Cyber Attack Launched Against____________

A. Iraq
B. Iran
C. Israel
D. UAE

Ans. B

8. Nethravathi Bridge Is Located In Which Among The Following States?

A. Mangalore
B. Varanasi
C. Imphal
D. Coimbatore

Ans. A

9. E-Tailer Is a Term Used To Refer

A. One Who Sells Goods and Services In Electronic Mode
B. One Who Sells Electronic Goods
C. One Who Do Services to Electronic Goods
D. None of The Above

Ans. A

10. Which Among The Following Statements Are True With Respect To Pre-2005 Series Banknotes?

A. It Does Not Have The Year Of Printing On The Reverse Side.
B. It Has Got Less Security Feature Compared To Later Notes.
C. It Will Remain As A Legal Tender.
D. All The Above

Ans. D

Candidates are requested to keep in touch with us to get all the latest current updates. You can subscribe our free email section at privatejobshub.blogspot.in for getting all updates on current affairs directly in your mail box. You can join us on Facebook and Google Plus. We will send also information about current affairs on your facebook timeline.



Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now

Bank Jobs| Salary up to 2.5 to 3 Lacs – Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email