Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

KPSC Previous Question Papers Sample Model Papers with Solutions

KPSC Previous Question Papers

Candidates who are preparing for Karnataka Public Service Commission recruitment exam, they need to have KPSC Previous Question Papers for better preparation of exam. So here on this page we are presenting some Questions from KPSC Sample Model Papers with Solutions. Details regarding KPSC Previous Question Papers, sample model papers are well tailored below by the team of privatejobshub.

Some questions from previous year Paper with Solution

Below are the questions that had come in exams (previous year)

1) The smallest state in the world

(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba

Ans. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:

(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran

Ans. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?

(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar

Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution

(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th

Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?

(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta

Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:

(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya

Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:

(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000

Ans. C

8) What is B.O.D?

(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above

Ans. A

9) Meenamatha disease is related with

(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron

Ans. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.

(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%

Ans. B

11) IMF/World Bank was formed in

(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945

Ans .D

12) 'World AIDS Day':

(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th

Ans. C

13) Erethrean Sea is:

(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea

Ans. C

14) Temporary hardness of water is due to ------

(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate

Ans. D

15) EEG is used to study the function of:

(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve

Ans. C
More Useful Links


Note: For more previous papers, Applicants can check Official Link


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2015

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email