Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

KERALA PSC Previous Question Papers ,Sample & Model Papers Preparation Material

KERALA PSC Previous Question Papers:

Candidates who are preparing for KERALA PSC have reached the right place. On this page you will get all the required information pertaining to the KERALA PSC Previous Question Papers and study material for preparation.

Kerala Public Service Commission conducts examination for the recruitment of various posts such as lower division clerk, assistant electrical inspector, lecturer, junior instructor etc. in various government departments of Kerala.

All those aspirants who are preparing for the upcoming KERALA PSC recruitment examination must go through sample / model questions  and answers to get themselves aware of the examination pattern and enhance their preparation.

Sample Questions & Answers:

Q1.  491109 – 62835 = 5014 + ?

a)    423250
b)    424250
c)    423260
d)    424260
e)    None of these

Answer: (b)

Q2. Ramesh and Neelesh start walking to meet one another from places 25 kms apart. If Ramesh walks at the rate of 2 kms an hour and Neelesh at 3 kms an hour, how many hours will it be before they meet?

a)    4 hrs 20 mnts
b)    5 hrs
c)    10 hrs
d)    12 hrs 30 mnts
e)    None of these

Answer:  (a)

Q3.  44% of 88 – 8% of 305 = ?
(a)  63.12
(b)  14.00
(c)  34.4
(d)  14.32
(e)  None of these

Answer: (c)

Q4.  (? ×10) – 93 = 927

(a)  101
(b)  100
(c)  103
(d)  99
(e)  None of these

Answer: (a)

Q5.  If nine dinner plates cost Rs. 1,174/-, what is the approximate cost of a single plate?

(a)  Rs. 125/-
(b)  Rs. 135/-
(c)  Rs. 120/-
(d)  Rs. 130/-
(e)  None of these


Q6. 9% of 50 + 8% of 24 – ? = 5.4

(a)  18.3
(b)  1.83
(c)  1.02
(d)  10.2
(e)  None of these

Answer: (a)

Q7. In democracy, the soverignty or the superior power lies in the hands of :

(a)  The Government
(b)  The Ministers
(c)  The Legislature
(d)  The people

Answer: (d)

Q8. Arjuna award is associated with:

(a)  Social work
(b)  Sports and games
(c)  Literature
(d)  Politics

Answer: (b)

Q9. No taxation without representation is a well -known slogan associated with the :

(a)  British Civil war
(b)  American War of Independence
(c)  Indian National Movment
(d)  French Revolution


 Q10. Long sightedness is rectified by using :

(a)  Concave lens
(b)  Plain glass
(c)  Convex lens
(d)  Cylindrical lens

Answer: (c)

Q11. The region of Kerala where evergreen forests are seen ?

(a)  Silant Vally
(b)  Nelliyampathy
(c)  Waynad
(d)  Munnar

Answer: (a)

Q12. Which of the following tax is not a subject of a local self government ?
(a)  Property tax
(b)  Sales tax
(c)  Profession tax
(d)  Entertainment tax

Answer: (b)

Q13.  Which statement proves the arithmetical accuracy of ledger accounts ?

(a)  Balance Sheet
(b)  Profit and Loss Account
(c)  Trial Balance
(d)  Fund flow statement

Answer: (c)

Q14. Select the sentence or part of a sentence which is grammatically correct from the given alternatives.

(a)  He used to visit us every week but he is rarely coming duty.
(b)  He used to visit us every week but he is rarely comes now
(c)  He used to visit us every week by he has rarely come now
(d)  None of these

Answer: (d)

Q15. The police arrested him. Change the voice

(a)  The Police have arrested him
(b)  He is being arrested by Police
(c)  He was arrested by the Police
(d)  He has been arrested by the Police

Answer: (c)


Useful Section:
Written Exam Preparation Tips

GK Questions and Answers

Have a look on Kerala PSC Section




Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email