Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

UP Police Sample Paper 2015 Model Question Papers Download For Constable, SI

UP Police Sample Paper 2015


UP Police is going to hire eligible candidates for various recruitments in upcoming months. Contenders who are preparing for the UP Police examination for Constable or SI posts they must check the UP Police Sample Paper 2015 to prepare accordingly.

Candidates who are going to attempt UP Police examination they should well prepare for exam to get Job in Defence sector. We are providing you Model Question paper for UP Police examination aspirants may check or download it through this web page.

UP Police Exam Pattern

Candidates must know about which type of paper will come in UP Police constable and SI examination therefore we are mentioned UP Police Exam Pattern below:

Paper No.
Test section
Paper I
General intelligence & reasoning
GK & Awareness
Quantitative aptitude
English comprehension
Paper II
English language & comprehension


UP Police Model Question Papers

1.Ashok's mother was 3 times as old Ashok 5 years ago. After 5 years she will be twice as old as Ashok. How old is Ashok today?
  1. 10 years
  2. 15 years
  3. 20 years
  4. 25 years
Ans.) 2

2. M is the son of P. Q is the granddaughter of 0 who is the husband of P. How is M related to O?
  1. Son
  2. Daughter
  3. Mother
  4. Father
Ans.) 1

3.In a row of boys, Srinath is 7th from the left and Venkat is 12th from the right. If they
interchange their positions, Srinath becomes 22nd from the left. How many boys are there in the
row?
  1. 19
  2. 31
  3. 33
  4. 34
Ans.) 3

4. From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word: Given: IMPASSIONABLE
  1. IMPASSABLE
  2. IMPOSSIBLE
  3. IMPASSIVE
  4. IMPASSION
Ans.) 3

5. Only one meaningful word can be formed by rearranging the letter of the given jumbled word. Find out that word.
  1. METAMORPHIC
  2. PHILANTHROPIST
  3. HIPPOCAMPUS
  4. HIPPOPOTAMUS
Ans.) 4

6. Which number is wrong in the given series?

1, 9, 25, 50, 81
  1. 1
  2. 25
  3. 50
  4. 81
Ans.) 3

7. Ten years ago, P was half of Q in age. If the ratio of their present ages is 3:4, what will be the total of their present ages?
  1. 45
  2. 40
  3. 35
  4. 30
Ans.) 3

8. Father is aged three times more than his son Sunil. After 8 years, he would be two and a half times of Sunil's age. After further 8 years, how many times would he be of Sunil's age?
  1. 4 times
  2. 4 times
  3. 2 times
  4. 3 times
Ans.) 3

9. A man's age is 125% of what it was 10 years ago, but 83 1/3 % of what it will be after ten 10 years. What is his present age?
  1. 70
  2. 60
  3. 50
  4. 40
Ans.) 3

10. A man is 24 years older than his son. In two years, his age will be twice the age of his son. What is the present age of his son?
  1. 23 years
  2. 22 years
  3. 21 years
  4. 20 years
Ans.) 2

11. Present ages of Kiran and Syam are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively. What is Syam's present age in years?
  1. 28
  2. 27
  3. 26
  4. 24
Ans.) 4

12. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. Find out the age of the youngest child?
  1. 6 years
  2. 5 years
  3. 4 years
  4. 3 years
Ans.) 3

13. A is two years older than B who is twice as old as C. The total of the ages of A, B and C is 27. How old is B?
  1. 10
  2. 9
  3. 8
  4. 7
Ans.) 1

14. The Average age of a class of 22 students is 21 years. The average increased by 1 when the teacher's age also included. What is the age of the teacher?
  1. 48
  2. 45
  3. 43
  4. 44
Ans.) 4

15. A father said to his son, "I was as old as you are at the present at the time of your birth". If the father's age is 38 years now, what was the son's age five years back?
  1. 20 years
  2. 18 years
  3. 14 years
  4. 22 years
Ans.) 3   
      
16. Ayisha's age is 1/6th of her father's age. Ayisha 's father's age will be twice the age of Shankar's age after 10 years. If Shankar's eight birthdays was celebrated two years before, then what is Ayisha 's present age.
  • 10 years
  • 12 years
  • 8 years
  • 5 years
Ans.) 4

17.Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's
  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above
Ans.) 1

18. Entomology is the science that studies
  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks
Ans.) 2

19. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of
  1. Asia   
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia
Ans.) 2

20. Garampani sanctuary is located at
  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim
Ans.) 2
More Related links

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email