Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

IBM Placement Papers 2014 Pattern For Freshers with Answers & Solutions Pdf Download

IBM Placement Papers:

International Business Machines Corporation (IBM) is an American multinational technology and consulting corporation which is headquartered in Armonk, New York, United states.

In this section we will provide you some IBM Placement Paper with Answers & Solutions that are usually asked by IBM during placement.

IBM Placement Paper with Answers 

1) Leading producer of Motor bikes in the world:

(A) India
(B) China
(C) Japan
(D) Korea

Ans. C

2) 'Knot' is used for measuring:

(A) Speed of ship
(B) Speed of plain
(C) Speed of light
(D) Wave length

Ans. A

3) In which category of winds does cyclone fall?

(A) Trade winds
(B) Periodic wind
(C) Local winds
(D) Variable winds

Ans. D

4) Which among the following is not the work of Kalidasa?

(A) Vikramorvashiyam
(B) Mudrarakshsa
(C) Kumarasambhava
(D) Raghuvamsa

Ans. B

5) The French East India Company was formed in:

(A) 1600
(B) 1602
(C) 1660
(D) 1664

Ans. D

6) Name the country, other than India celebrates Independence Day on 15th August:

(A) Pakistan
(B) Burma
(C) South Korea
(D) Nepal

Ans. C

7) The French Supremacy in India came to an end by the battle of:

(A) Kulachal
(B) Wandiwash
(C) Plassey
(D) Thalikkottai

Ans. B

8) Who addresses the first Parliament meeting after election?

(A) Speaker
(B) President
(C) Prime Minister
(D) Vice- president

Ans. C

9) The University Grants Commission was set up in:

(A) 1953
(B) 1952
(C) 1950
(D) 1954

Ans. A

10) M.F. Hussain is a famous:

(A) Dancer
(B) Painter
(C) Singer
(D) Writer

Ans. B

11) If pq=28 where p and q are whole numbers then which of the following will be (p2 - q2)?

A) 32 
B) 83 
C) 783
D) Cannot Be Determined

Ans. C

12) If pq= 289 and p, q are integers then find the integer value of p/q.

A) 289
B) 1
C) A & B
D) None of These

Ans. C

13) Of the age of 4 friends A, B, C and D, the age of A is thrice the age of B, B's is 1/4 of C and C's is 7 times D. If the average age is 22.5, then the age of eldest among the four is:

A) 31.5        
B) 42 
C) 29.8        
D) 38

Ans. B

14) Of the three numbers X, Y and Z, X is thrice Y and Y is thrice Z. If the average of reciprocal of X, Y and Z is 13/405 then find the respective value of X, Y and Z.

A) 63,21,7
B) 117, 39, 13
C) 135, 45, 15
D) 153, 51, 17

Ans. C

15) Find the smallest number which is a multiple of 25 and leaves a remainder 5 when divided by 8, 10, 12 and 16.

A) 625
B) 725
C) 125
D) 200

Ans. B

16) Find the least number, which when divided by 42, 54, 66, 114 and 30 gives 29, 41, 53, 101 and 17 as remainder, respectively.

A) 310907
B) 294998
C) 394997
D) 293898

Ans. C

17) The drink rate from a certain company has ups and downs every year. The rate of 1/2 litre drink increases for two consecutive years consistently by 30% and in the third year decreases by 20%. The same effect repeats for every three years. If we start counting from the year 2008 then what will be the effect on the rate of the drink in 2012?

A) Increases by 75.76%
B) Decreases by 70.08% increase  
C) Increases by 68.69%
D) Decreases by 52.52%

Ans. A

18) The cost of two varieties of paint is Rs.3969 per 2 kg and Rs.1369 per 2 kg respectively. After how many years will the value of both paint be the same, if variety1 appreciates at 26% per annum and variety2 depreciates at 26% per annum?

A) 3   
B) 4   
C) 1   
D) 2

Ans. D
Have a look on Below Links




Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email