Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Placement Papers Aptitude Questions and Answers With Solutions

Placement Papers Aptitude Questions
  • Today! There are lots of jobs in government as well as in private sector but to be selected in big companies is not so easy. So to be selected in reputed companies with the study preparation we need to do preparation for interview and written exams also.
  • So for your preparation we are providing you some Placement Papers covering Aptitude Questions and Answers with Solutions which were generally asked in several companies.
  • As there is a saying that “Practice makes a man perfect” So Aptitude questions may be solved easily if you do more & more practice. You may also get the help from some Aptitude practice books.




Below are some questions that frequently come in placement exams.

Aptitude Questions for interviews:

1. If 2x-y=4 then 6x-3y=?

(A) 17
(B) 12
(C) 20
(D) 10

Ans. (B)

2. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins. If all of them work together, find the time taken to fill the tank

(A) 17 1/7 mins
(B) 27 mins
(C) 9 mins
(D) None of these

Ans. (A)

3. Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.

A) 32/2210
B) 36/2210
C) 64/2210
D) 128/2210

Ans. C

4. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were?

A) 991
B) 1001
C) 990
D) 1100

Ans. A

5. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day?

A) Six
B) Nine
C) Eight
D) Ten

Ans. C

6. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A) 110 metres
B) 280 metres
C) 325 metres
D) 150 metres

Ans. D

7. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

A) 1: 3
B) 3: 2
C) 3: 5
D) None of these

Ans. B

8. Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case

A) 4
B) 7
C) 12
D) 13

Ans. A 

9. Six bells commence tolling together and toll at intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes, how many times do they toll together?

A) 5
B) 11
C) 15
D) 16

Ans. D

10. The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is:

A) 8000
B) 9400
C) 9600
D) 8800

Ans. C

Check Important Jobs Updates – Private & Government Sector



Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email