Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

ISEET Syllabus 2015 Sample Questions Papers, Study Material

ISEET Syllabus 2015

Those candidates who are going to participate in Indian Science Engineering Eligibility Test they must be well known of ISEET Syllabus 2015 which can be obtained through this page. Participants can prepare themselves by the ISEET Sample Questions Papers and proper relevant Study Material.

This Page Include
  • ISEET Main Syllabus 2015
  • ISEET Advance Exam Syllabus 2015
  • ISEET Sample Question Papers and Study Material

The ISEET (Indian Science Engineering Eligibility Test) is going to be conduct tentatively in the month of March or April 2015. The ISEET paper will consist of two separate parts: Main and Advanced both to be given on same day by the student appearing for the exam.

ISEET Syllabus 2015
  • The Indian Science Engineering Eligibility Test will consist of two phases: Main and Advance both covering their separate syllabus.
  • The Advanced exam will test the students on their concepts of Science subjects while the Main exam will have a test based on aptitude and reasoning ability.
  • The question paper will be objective type only.

ISEET Main Syllabus 2015

The Main Exam covers the three sections as mentioned below:
  • Reading Comprehension- To test the reading and understanding skills of English.
  • Logical Reasoning – To test the reasoning and mental power
  • Critical Reasoning – to test the thinking skills

ISEET Advance Exam Syllabus 2015

The ISEET Advance exam contains the questions regarding the following subjects:
  • Physics – Covering topics of 11th and 12th comprising of Motion, Force etc.
  • Chemistry – Covering Organic and Inorganic chemistry both.
  • Mathematics – Covering the 11th and 12th syllabus featuring Integration, differentiation, probability etc.
ISEET Sample Question Papers and Study Material

Students can start preparing for the test by solving previous model and sample papers of JEE to get some idea about the test and then they can easily make up their mind for the study material required.

Here are some of the sample questions to give you some idea about the test:

Q:1 The term that corrects for the attractive forces present in a real gas in the vander Waals equation is

a) nb
b) an2/V2
c) -an2/V2
d) –nb

Ans: b

Q:2 The number of moles of BaCO3 which contains 1.5 moles of oxygen atoms is

a) 0.5
b) 1   
c) 3   
d) 6.02 × 1023

Ans: a

Q:3 A projectile is thrown with velocity U = 20m/s ± 5% at an angle 60°. If the   projectile falls back on the ground at the same level then which of the following cannot be a possible answer for range.  Consider g = 10m/s

a) 39.0 m
b) 37.5 m 
c) 34.6 m  
d) 32.0 m

Ans: b

Q:4 When a basketball bounces against the ground and gets deformed and then recovers its shape, the air inside that ball is temporarily compressed. The compression ends when the ball recovers during the rebound. The temperature of air inside the ball

a) Remains constant throughout the bounce, because thermal energy is conserved.
b) Decreases during the deformation process and increases during the recovery processes.
c) Increases during the deformation process and decreases during the recovery process.
d) Increases during both the deformation and recovery processes.

Ans: c

Q:5 If two squares are chosen at random on a chess board, the probability that they have a side in common is
a) 1/9   
b) 4/9
c) 3/7 
d) 1/18

Ans: d


Q:6 ABCD is a square side of side length 1 unit. P and Q lie on the side AB and R lies on the side CD. The possible values for the circumradius of triangle PQR is

a) 0.5 
b) 0.6   
c) 0.7
d) 0.8

Ans: b

Q:7 A 40 newton object is released from a height of 10 m. Just before it hits the ground, its kinetic energy, in joules is _______

a) 400
b) 3920
c) 2800
d) 4000

Ans: a

Q:8 In Freundlich Adsorption isotherm, the value of 1/n is 

a) 1 in case of physical adsorption
b) 1 in case of chemisorption
c) Between 0 and 1 in all cases
d) Between 2 and 4 in all cases

Ans: c

Q:9 The 4-th roots of 1 are:


a) 1, -1, i, -i
b) i, -i
c) 1, -1
d) 1, i

Ans: a


Q:10  In a throw of dice what is the probability of getting number greater than 5

a) 1/2
b) 1/3
c) 1/5
d) 1/6

Ans: d


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email