Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Current Affairs September 2013 Question and Answers

Current Affairs September 2013

Welcome to the page where applicants will get the details related to the Current Affairs September 2013 and the questions with their correct answer.

Here we give you the recent happenings news / current affairs which are help full for the preparation of any competitive exam for all the applicants.

There are lots of visitors who want to read current affairs to increase their general knowledge. For all of those visitors privatejobshub.blogspot.in gives latest September 2013 current affairs.

Current Affairs news September 2013
  • On 26th August ‘Mahathir Award’ for Global Peace gives to ‘Nelson Mandela’.
  • Apollo Hospitals Group signed Mou with Rochester Varsity US
  • Former Indian Athlete Henry Rebello Died on 27th August 2013
  • On 29th August CCEA approved Continuation of Technology Up gradation Fund Scheme
  • GSAT–7, India's first Defence Satellite launched successfully on 29th August 2013.

Question and Answers related to the September current affairs 2013

Q 1: Who is the Highest-Paid Celebrity in world According to ‘Forbes’ August 2013?

a) Madonna
b) Tom cruse
c) Amitabh bachchan
d) Katrina kaif

Ans. a) Madonna


Q 2: In August 2013 who wins International Children’s Peace Prize?

a) APJ Abdul Kalam
b) Silvio Berlusconi
c) Malala Yousafzai
d) Angela Merkel

Ans. c) Malala Yousafzai


Q 3: Who is the first Recipient of ‘Mahathir Award’ for Global Peace in August 2013?

a) Howard Stern
b) Nelson Mandela
c) Malala Yousafzai
d) John Boehner

Ans. b) Nelson Mandela


Q 4: On which date Rajya Sabha Passed ‘The Marriage Laws (Amendment) Bill, 2010′.

a) 26th August 2013
b) 23rd August 2013
c) 18th august 2013
d) 5th August 2013

Ans. a) 26th August 2013

Q 5: Which was the first Indian exclusive defence satellite was successfully launched on 29 August 2013?

a) GSET-4
b) GSAT-6
c) GSAT–7
d) MIG-47

Ans. c) GSAT–7


Q 6: When is ‘Hindi Diwas’ celebrated?

a) October 12th
b) October 19th
c) September 14th
d) September 7th

Ans. c) September 14th


Q 7: Name the recently launched programming language of Google.

a) Google Plus
b) Dart
c) Buzz
d) Google Tree

Ans. b) Dart

Q 8: ‘Jugnu’, the nano satellite launched in 2011 from Sriharikota, was built in:

a) IIT-Delhi
b) IIT-Kanpur
c) IIT-Madras
d) IIT-Kharagpur

Ans. b) IIT-Kanpur

Q 9: Where was the first Lanco International Super Series Hockey 9’s tournament held?

a) India
b) Australia
c) Pakistan
d) New Zealand

Ans. b) Australia

Q 10: Siri is personal assistant software launched for which phones.

a) Blackberry
b) I Phone 4S
c) Android-based
d) None of the above

Ans. b) I Phone 4S

Note: Dear visitors you can get more information regarding your query on our official portal which is privatejobshub.blogspot.in






Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now

Bank Jobs| Salary up to 2.5 to 3 Lacs – Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email