Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Kerala TET (KTET) Model Question Paper, Question Bank Free Download

Kerala TET (KTET) Model Question Paper

Kerala TET is organized by Pareeksha Bhavan for recruitment of well qualified teachers under three sections. Candidates who are searching for the Kerala TET (KTET) Model Question Paper they can check it here.  These entire questions definitely help the applicants who are going to appear this examination and also will have good performance in written test.


Sample Questions for Kerala TET 2015

01. The aim of education should be—

A. To develop vocational skills in the students
B. To develop social awareness in the students
C. To prepare the students for examination
D. To prepare the students for practical life

Ans. (D)

02. Most important work of teacher is

A. to organize teaching work
B. to deliver lecture in class
C. to take care of children
D. to evaluate the students

Ans. (A)

03. Navodaya Schools have been established to—

A. increase number of school in rural areas
B. provide good education in rural areas
C. complete ‘Sarva Shiksha Abhiyan’
D. check wastage of education in rural areas

Ans. (B)

04. What is most important while writing on blackboard?

A. Good writing
B. Clarity in writing
C. Writing in big letters
D. Writing in small letters

Ans. (A)

05. A student comes late in your class. Then you will—

A. inform to parents
B. punish him
C. try to know the reason
D. not pay attention there

Ans. (C)


06. The purpose of basic education scheme is—

A. universalization of primary education
B. to vocationalise the eduction
C. to fulfil basic need of persons through education
D. to make education compulsory for all

Ans. (C)

07. A teacher can motivate the students by—

A. giving suitable prizes
B. giving proper guidance
C. giving examples
D. delivering speech in class

Ans. (A)

08. The ideal teacher—

A. Teaches the whole curriculum
B. Helps his students in learning
C. Is a friend, philosopher and guide
D. Maintains good discipline

Ans. (C)

09. The best remedy of the student’s problems related with learning is—

A. Suggestion for hard work
B. Supervised study in Library
C. Suggestion for private tuition
D. Diagnostic teaching

Ans. (D)

10. Child Labour Prohibition Act (1986)—

A. Prohibits all types of child labour upto 14 years of age of child
B. Prohibits child labour in risk-taking works only
C. Prohibits child labour during school hours only
D. Prohibits child labour by imposing the responsibility of children’s education on the employers

Ans. (A)


Q.11) The Homolographic projection has the correct representation of

A. shape       
B. area
C. baring      
D. distance

Ans.) B

Q.12).The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones, which correspond with

A. zones of climate
B. zones of oceans
C. zones of land
D. zones of cyclonic depressions

Ans.) A

13. The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

A. larger, more
B. larger, less
C. smaller, more
D. smaller, less

Ans.) A

14. The hazards of radiation belts include

A. deterioration of electronic circuits
B. damage of solar cells of spacecraft
C. adverse effect on living organisms
D. All of the above

Ans.) D

15. The great Victoria Desert is located in

A. Canada
B. West Africa
C. Australia
D. North America

Ans.) C


16. The intersecting lines drawn on maps and globes are

A. latitudes
B. longitudes
C. geographic grids
D. None of the above

Ans.) C

17. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A. 120 metres         
B. 180 metres
C. 324 metres
D. 150 metres

Ans.) D

18. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

A. 45 km/hr
B. 50 km/hr
C. 54 km/hr
D. 55 km/hr

Ans.) B

19. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

A. 200 m      
B. 225 m
C. 245 m      
D. 250 m

Ans.) C

20. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

A. 1 : 3        
B. 3 : 2
C. 3 : 4        
D. None of these

Ans.) B

21. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

A. 120 m      
B. 240 m
C. 300 m      
D. None of these

Ans.) B

22. Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.

A. with
B. over
C. on
D. round

Ans.) C

23. The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

A. avidly
B. admiringly
C. thoughtfully        
D. earnestly

Ans.) A

24. Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

A. chance
B. luck
C. possibility
D. occasion

Ans.) A

25. I saw a ...... of cows in the field.

A. group       
B. herd
C. swarm     
D. flock

Ans.) B

Have a look on Below Links




Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2015

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email