Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

ISRO Online test , Free ISRO Sample Test For Exam, Recruitment 2015

ISRO Online test

Job hunters who are preparing for ISRO written exams must practice ISRO Online Test 2015 accordingly. Indian Space Research Organization (ISRO) publishes many notifications for the recruitment of various vacancies every year. For clearing the exam, Job seekers have to prepare well according to ISRO latest syllabus and updates.

Entire concerned details about Indian Space Research Organization (ISRO) like Free ISRO Sample papers are well tailored below by the troops of privatejobshub.

ISRO Sample Test For Exam

Q1. The small child does whatever his father was done.

A. has done  
B. did
C. does        
D. had done

Ans: C

Q2. The Magnetic equivalent of OHM’s Law is –

A. Lenz’s Law 
B. Faraday’s Law 
C. Rowlands’s Law 
D. Maxwell’s law

Ans: C 

Q3. You need not come unless you want to.

A. You don't need to come unless you want to
B. You come only when you want to
C. You come unless you don't want to
D. You needn't come until you don't want to

Ans: A

Q4. There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

A. initials      
B. signatures
C. pictures    
D. middle names

Ans: A

Q5. Gray code for number 7 is –

A. 0100 
B. 0110 
C. 1001 
D. 1000

Ans: A

Q6. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

A. Oxygen
B. Hydrogen sulphide
C. Carbon dioxide
D. Nitrogen

Ans: B

Q7. Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

A. copper     
B. magnesium
C. iron
D. calcium

Ans: B

Q8. Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

A. Phosphorous       
B. Chlorine    
C. Helium
D. Bromine

Ans: D

Q9. The man to who I sold my house was a cheat.

A. to whom I sell     
B. to who I sell
C. who was sold to   
D. to whom I sold

Ans: D

Q10. Which of the following is used in pencils?

A. Graphite   
B. Silicon
C. Charcoal   
D. Phosphorous

Ans: A

Q11. ALU is –

A. Array logic unit 
B. Application logic unit 
C. Arithmetic logic unit 
D. None of these

Ans: C

Q12. WAN stand for –

A. Wap Area Network 
B. Wide area network 
C. Wide array net 
D. Wireless area network

Ans: B

Q13. Amit was born on September 6, 1970, which happened to be a Sunday. Her birthday has again fall on Sunday in-

A. 1975 
B. 1970 
C. 1985 
D. 1981

Ans: D

Q14. ‘A’ is east of ‘B’ and west of ‘C’. ‘H’ is South-West of ‘C’, ‘B’ is South-East of ‘X’. which is farthest West?

A. C 
B. A 
C. X 
D. B 

Ans: C

Q.15 92.5% of 550 = ?

A. 508.75 
B. 506.45 
C. 520.60 
D. 415.30 

Ans: A

Q16. 12.22 + 22.21 + 221.12 = ?

A. 250.55 
B. 280.5 
C. 225.60 
D. None of these 

Ans: D

Q17. Who among the following countries won the first women Kabaddi world cup in Patna March 4,2012 ?

A. Japan 
B. China 
C. India 
D. Iran 

Ans: A

Q18. 78 / 5 / 0.5 = ?

A. 13.6 
B. 31.2 
C. 9.8 
D. 18.2

Ans: B

Q19. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

A. Tin 
B. Mercury
C. Lead        
D. Zinc

Ans: B

Q20. The gas usually filled in the electric bulb is

A. nitrogen
B. hydrogen
C. carbon dioxide
D. oxygen

Ans: A

You May Also Check



Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2015

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

2 comments:

  1. answer for question number 9 is "india"....and u have mentioned it as "japan"...which is wrong.

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email