Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Delhi Police Model Paper SI Solved Model Paper Free

Delhi Police Model Paper SI Solved Model Paper Free

 The candidates applied for the SSC Delhi Police Recruitment 2012 of Sub Inspector posts and now preparing for the examination can get the admired tips here and also A Solved Sample Model Test Paper which will help you out in giving the questioning pattern in the Delhi Police SI Exam 2012. The Staff Selection Commission (SSC) invites the application from the Indian citizens for the 335 posts of Sub Inspector jobs for Male and Female both and the examination will be held on 19.08.2012 by SSC. The candidates can see Solved Model Paper Below -
Delhi Police Model Paper SI Solved Model Paper Free
The candidates can see below the questions according to the syllabus. If you need SSC Delhi Police SI Examination 2012 Syllabus click on Delhi Police Syllabus 2012.

For full notification of Delhi Police Recruitment 2012 click on - SSC Delhi Police SI Recruitment 2012.

1. What is the population of India?
(A) 98 crores
(B) More than 2 billion
(C) More than 1 billion
(D) Less than 96 crores
(E) 96 crores

2. Wimbledon Trophy is associated with
(A) Football
(B) Cricket
(C) Hockey
(D) Basketball
(E) Lawn Tennis

3.Acousticsis the science of the study of
(A) Light
(B) Sound
(C) Electricity
(D) Magnetism
(E) None of these

4. Heavy Water is used in which of the following types of industries?
(A) Sugar
(B) Nuclear Power
(C) Textile
(D) Coal
(E) None of these

5. Which of the following is not the name of popular IT/Software Company ?
(A) Wipro
(B) Mastek
(C) Toyota
(D) IBM
(E) Infosys

6. Baichung Bhutia whose name was in news is a well known
(A) Music Director of Indian films
(B) English author of Indian origin
(C) Journalist
(D) Politician
(E) Sports Personality

7. Which of the following best explainse-governance?
(A) Improving the functioning of government
(B) Teaching government employees the basics of computing
(C) Delivery of public services through internet
(D) Framing of cyber-laws of chatting on internet
(E) Convergence of e-mail and video-conferencing

8. CAS is associated with which of the following?
(A) Legal System Reforms
(B) Piped gas line
(C) Cable T.V.
(D) Mobile phone regulation
(E) None of these

9. Which of the following is the abbreviated name of the Organization/Agency working in the field of Space Research?
(A) ISBN
(B) ISRO
(C) INTELSET
(D) INTACH
(E) None of these

10. VAT stands for
(A) Value And Tax
(B) Value Added Tax
(C) Virtual Action Tasks
(D) Virtual Assessment Technique
(E) None of these

11. Global warming is a matter of concern amongst the nations these days. Which of the following countries is the largest emitter of greenhouse gases in the World?
(A) U.S.A.
(B) China
(C) India
(D) Britain
(E) None of these

Answers:
1. (C) 2. (E) 3. (B) 4. (B) 5. (C) 6. (E) 7. (C) 8. (C) 9. (B) 10. (B) 11. (B)

For more Preparatory questions aspirants must go through the links Preparation Tips 2012
Different Subject-wise preparatory questions answers go through following links -


Similar Posts you may like –
Student Success Strategy


Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email