Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

TNTET Model Question Paper 2015 Questions with Answers PDF Free Download

TNTET Model Question Paper 2015

Candidates, who are going to participate for TNTET, can prepare in the perfect way through practicing with TNTET Model Question Paper 2015. Here on this page we are unfolding TNTET Questions with Answers 2015 through which the candidates may check out their skills and can have an idea about exam complexity.

Let’s go through TNTET Model Question Paper 2015 which is shaped below with solved question answers:

TNTET Questions with Answers

1. Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.
  1. with   
  2. over
  3. on     
  4. round
Answer: 3

2. The grapes are now ...... enough to be picked.
  1. ready 
  2. mature
  3. ripe    
  4. advanced
Answer: 3

3. The small child does whatever his father was done.
  1. has done
  2. did
  3. does
  4. had done
  5. No correction required
Answer: 3

4. The man to who I sold my house was a cheat.
  1. to whom I sell
  2. to who I sell
  3. who was sold to
  4. to whom I sold
  5. No correction required
Answer: 4

5. If you smuggle goods into the country, they may be ...... by the customs authority.
  1. possessed
  2. punished
  3. confiscated
  4. fined
Answer: 3


6. Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......
  1. unique
  2. different
  3. likely
  4. alike
Answer: 4

7. A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:
  1. 20 days
  2. 22 ½ days
  3. 25 days
  4. 30 days
Answer: 2

8.  The cube root of .000216 is:
  1. .6
  2. .06
  3. 77
  4. 87
Answer: 2

9. A man's speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man's speed against the current is:
  1. 8.5 km/hr
  2. 9 km/hr
  3. 10 km/hr
  4. 12.5 km/hr
Answer: 3

10. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34
Answer: 3


11. The reflex angle between the hands of a clock at 10.25 is:
  1. 180º
  2. 192 ½ º
  3. 195º
  4. 197 ½ º
Answer: 4

12. The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:
  1. 625
  2. 630
  3. 640
  4. 650
Answer: 1

13. The compound interest on Rs. 30,000 at 7% per annum is Rs. 4347. The period (in years) is:
  1. 2
  2. 2 ½
  3. 3
  4. 4
Answer: 1

14. Suspended solid present in the waste water generated in blast furnace gas cooling and cleaning plant is removed by
  1. biological oxygen pond.
  2. radial settling tank (thickener) using coagulant (lime & ferrous sulphate).
  3. lagoons.
  4. filtration.
Answer: 2

15. Persons working in cement plants and limestone quarries are more prone to disease like
  1. cancer
  2. asthma
  3. silicosis
  4. flourosis (bone disease)
Answer: 3


16. Operating principle of cyclone separator is based on the action of __________ dust particles.
  1. diffusion of
  2. centrifugal force on
  3. gravitational force on
  4. electrostatic force on
Answer: 2

17. During which of the following operating conditions of an automobile, carbon monoxide content in the exhaust gas is maximum ?
  1. Idle running
  2. Acceleration
  3. Cruising
  4. Deaccelaration
Answer: 1

18. Inhalation of lead compounds present in automobile exhaust (using leaded petrol) causes
  1. blood poisoning
  2. anaemia
  3. nervous system disorder
  4. all (a), (b) & (c)
Answer: 4

19. Aerodynamic noise resulting from turbulent gas flow is the most prevalent source of valve noise in fluid ilow control. It is caused due to
  1. Reynold stresses
  2. shear forces
  3. both (a) & (b)
  4. neither (a) nor (b)
Answer: 3

20. The main pollutant in waste water discharged from a petroleum refinery is oil (both in free and emulsified form). Free oil is removed by
  1. biological oxygen pond.
  2. aerated lagoons.
  3. trickling filters.
  4. gravity separator having oil skimming devices.
Answer: 4

  • Tamil Nadu Teacher Eligibility Test (TN TET) question paper will be objective type multiple choices question paper.
  • There are four suggested answers will be given in the question paper. Candidates are only tick out one write answer on your OMR answer sheet.
  • No negative marking for Tamil Nadu teacher eligibility test 2015 so candidates are benefit they can gives the answer without any hesitation.
  • There are will be two papers I & II each paper will be consist 150 questions and 150 marks. One mark fixed for one question.
Have a look on Below Links




Career Opportunities in IT/Banking Sector - Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2015

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

1 comment:

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email