Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

IGNOU Previous Year Question Paper With Solution Download For Preparation

IGNOU Question Papers Solved – 

Indira Gandhi National Open University (IGNOU) held’s exam for each and every stream of education on which studies are provided by it. This prestigious university exam for each stream is not easy to pass through. 

Based on this issue the page of IGNOU previous year question paper with solution has been developed so that the students studying in this university could score higher grades. The candidates are asked to see below -

IGNOU Question Papers - Details

As there are number of courses that can be perceived by the students under IGNOU hence separate question papers with solution of previous year papers are provided in detailed manner to help the students in their studies. These papers were originally given in main exams of university level for different streams like MBA, MCA, M. Sc., B. Ed., B. Com., etc.

There is a high percentage of chance that similar questions might come in exams hence if advice is taken from experts they will suggest to go through the question papers for getting more than expected marks.

Entrance exam question papers are also given for the different courses to give the hint for the type of questions that student is going to face if he/she wants admission in particular stream of the university.

IGNOU Question Paper (Solved) for Preparation -

1. Prashanth borrowed Rs.15000 from Anil at 8%p.a. simple interest for 4 years. He then kept some money from the borrowed sum with himself and lent the remaining amount to Shafi for the same period at 15% p.a.rate of interest. If Prashanth gains Rs.150 in the whole transaction, how much money did he keep with himself?

Answer: Rs.6750 

2. There are 30 socks in a drawer. 60% of the socks are red and the rest are blue. What is the minimum number of socks that must be taken from the drawer without looking in order to be certain that at least two blue socks have been chosen? 

(1) 2
(2) 3
(3) 14
(4) 20

Answer: (4) 20 as 60% of 30= 18 red socks 

3. A screwdriver and a hammer currently have the same price. If the price of a screwdriver rises by 5% and the price of a hammer goes up by 3%, how much more will it cost to buy 3 screwdrivers and 3 hammers? 

(1) 3%
(2) 4%
(3) 5%
(4) 8%

Answer: (2) 4%

General Awareness (By pressing it you can see more questions answer or general knowledge)

1. What does the abbreviation "ASSOCHAM" stand for? 

(1) Associated Chambers of Commerce and Industry
(2) Associated Chambers of Chemicals and Metals
(3) Association of Chemists and Metallurgists
(4) Association of Chemists, Horticulturist, Anthologists and Metallurgists

Answer: (1) Associated Chambers of Commerce and Industry

2.Who is the author of the book "Romancing with Life”? 

(1) Bill Clinton
(2) Kapil Dev
(3) Devanand
(4) Shashi Tharoor

Answer: (3) Devanand

3.What does the letters XP stand for in the product Microsoft XP? 

(1) Extended product
(2) Extra Pampering 
(3) Experience
(4) Entry level product

Answer: (3) Experience

4. Pablo Picasso, the famous painter was: 

(1) French
(2) Italian
(3) Flemish
(4) Spanish

Answer: (4) Spanish

5.Which Mughal Emperor prohibited the use of tobacco? 

(1) Baber
(2) Jahangir
(3) Aura ngzeb
(4) Muhammed Shah

Answer: (2) Jahangir

6. The year in which the first man landed on the Moon was: 

(1) 1962
(2) 1965
(3) 1969
(4) 1970

Answer: (3) 1969 

7. The Nobel Prize for literature in the year 2009 was won by: 

(1) Ada Yonath
(2) Herta Mueller
(3) Carol Greider
(4) Jean-Marie Gustave le Clezio

Answer: (2) Herta Mueller

Related Links:


IGNOU Admission 2014
IGNOU Openmat Preparation Book
MBA from IGNOU Fees, Prospectus
IGNOU OpenMat Admit Card 2014
IGNOU OPENMAT Result 2014


Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now

Bank Jobs| Salary up to 2.5 to 3 Lacs – Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email