Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Maths Questions and Answers | Quantitative Aptitude Questions


Maths Questions and Answers - Here we are Providing your Math Question with their answers. These question are from the most common topic asked in competitive exams of bank and Railway.

So one Question from each section will give rise to your knowledge and definitely make you aware about the sections which are important for your written exam. For Some exams they come under the section of Quantitative Aptitude Section. So don't be confused both are having 90% same topics. 
How to Prepare for Maths Exam


1.  If r = 5 z then 15 z = 3 y, then r =

(A) y
(B) 2 y
(C) 5 y
(D) 10 y




2.  What is 35% of a number if 12 is 15% of a number?

(A) 5
(B) 12
(C) 28
(D) 33


3.  Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

(A)       1/3       (B)       1/8
(C)       (2/8)     (D)       1/16


4.  If Sam can do a job in 4 days that Lisa can do in 6 days and Tom can do in 2 days, how long would the job take if Sam, Lisa, and Tom worked together to complete it?

(A) 0.8 days
(B) 1.09 days
(C) 1.23 days
(D) 1.65 days

Useful Memory Techniques


5.  There are 8 ounces in a ½ pound. How many ounces are in 7 3/4 lbs?

(A) 12 ounces
(B) 86 ounces
(C) 119 ounces
(D) 124 ounces



6.  What is the next number in the following pattern? 1, 1/2, 1/4, 1/8, ___

(A) 1/10
(B) 1/12
(C) 1/14
 (D) 1/16



7.  If 6 is 24% of a number, what is 40% of the same number?

(A) 8
(B) 10
(C) 15
(D) 20


8.  If 8x + 5x + 2x + 4x = 114, the 5x + 3 =

(A) 12
(B) 25
(C) 33
(D) 47

How to Improve Memory


  
9. Find 8.23 x 109

(A) 0.00000000823
(B) 0.000000823
(C) 8.23
(D) 8230000000


10.  Divide x5 by x2

(A) x25
(B) x10
(C) x7
(D) x3



Check the Question - Answers  and Check what Remark you get. 

Ans 

1(A), 2(c), 3(B)

4(B), 5(D), 6(D)

7(B), 8(C), 9(D)

10(D)




Score comparison table


Your Score
Remarks
1-3
You Need improvement, brush up your concepts again.
4-6
You are a Average sorer, but you can do well, keep trying
7-8
Very good, keep it up
9-10
Excellent work.


Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now

Bank Jobs| Salary up to 2.5 to 3 Lacs – Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

7 comments:

  1. Good to practice, Thanks.
    Kind request, Please provide some more tricky questions which would be helpful to learn more

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email