Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

English Preparation for Competitive Exams | Online Question & Answers PDF

English Preparation for Competitive Exams 

Welcome here in this section you can check out your English skills to appear for any competition test. Here we are providing you online English competition questions with their answers PDF which are seem to have maximum probability in reasoning exam.

So go through these questions and increase your chance to clear the exam.


English Question & Answers

Choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Question: 1. Extreme old age when a man behaves like a fool

A. Imbecility  
B. Senility
C. Dotage     
D. Superannuation

Answer: 1 (C)

Question: 2. The study of ancient societies

A. Anthropology       
B. Archaeology
C. History     
D. Ethnology

Answer: 2 (B)

Question: 3. They were all shocked at his failure in the competition.

A. were shocked at all        
B. had all shocked at
C. had all shocked by
D. had been all shocked on
E. No correction required

Answer: E

Question: 4. That which cannot be corrected

A. Unintelligible        
B. Indelible
C. Illegible     
D. Incorrigible

Answer: D

Question: 5. The workers are hell bent at getting what is due to them.

A. hell bent on getting        
B. hell bent for getting
C. hell bent upon getting     
D. No improvement

Answer: C

Question: 6. Mr. Smith arrived at India in June last year.

A. to  
B. by
C. in   
D. No improvement

Answer: C

Question: 7. State in which the few govern the many

A. Monarchy  
B. Oligarchy
C. Plutocracy
D. Autocracy

Answer: B

Question: 8. A style in which a writer makes a display of his knowledge

A. Pedantic   
B. Verbose
C. Pompous  
D. Ornate

Answer: A

Question: 9. A person of good understanding knowledge and reasoning power

A. Expert      
B. Intellectual
C. Snob        
D. Literate

Answer: B

Question: 10. State in which the few govern the many

A. Monarchy  
B. Oligarchy
C. Plutocracy 
D. Autocracy

Answer: B

Question: 11.  Why did the people from the country, including the farmer and the solider gather around the spot where the stone lay?

(A) They were hoping to discover a gold mine.
(B) They were told that the king was waiting for them at the very spot.
(C) They were hoping to discover some more gold for themselves.
(D)  They wanted to make sure that the stone was really removed.

Answer: 11 (C)

Question: 12.  Which of the following adjectives given below would best describe the king?

(A) Evil     
(B) Industrious
(C) Lazy    
(D) Careless

Answer: 12 (B)

Question: 13. Why did the king hide behind the bush?

(A) He wanted to see how his people would react to the stone.
(B) He was spying on the young soldier.
(C) He was not getting sleep.
(D) He wanted to guard the palace.

Answer: 13 (A)

Question: 14.  Out of the four choices given, choose the one that is the nearest in meaning to the idiom/phrase printed in bold. The poor boy found it difficult to make up his deficiency in English.

(A) Recover
(B) correct
(C) remove
(D) improve

Answer: 14 (D)

Question: 15. Choose the correctly spelt word in each of the sets given below:

(A) Consummation
(B) Consummetion
(C) Consumation
(D) Consumetion

Answer: 15 (A)

Question: 16. Why did the miller's daughter decide to move the stone?

(A) She wanted the gold that lay beneath the stone.
(B) She was afraid that someone would get hurt.
(C) She knew that the king was watching her from behind the bush.
(D) The girl loved challenges and wanted to show her strength to the king.

Answer: 16 (B)

Question: 17. My parents came…..

(A) To town with      
(B) the intention in visiting
(C) the University
(D) No error

Answer: 17 (C)

Question: 18. I must start ___ dawn to reach the station on time.

(A) during           
(B) doing
(C) in
(D) before

Answer: 18 (D)

Question: 19. As it was getting late, I was ___ troubled focusing on the birds in the disappearing light.

(A) feeling           
(B) having
(C) experience              
(D) being

Answer: 19 (B)

Question: 20. Which of the following statements is true of the king according to the passage?

(A) He often did useless thing like placing stone on the road to irritate his people.
(B) He tried his best to teach his people to be industrious.
(C) He was responsible for placing the box of gold beneath the stone.

(A) Only (A)
(B) Only (C)
(C) Only (B) and (C)
(D) Only (B)

Answer: 20 (C)





Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2015

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

2 comments:

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email